De Zingende mannen verwelkomen Zatte Dweile

15 mrt 2019

Terwijl heel wat zangkoren kampen met een gebrek aan mannelijk, zingende leden werd er in Lanaken vorig jaar een heus nieuw mannenkoor opgericht. Onder de toepasselijke naam 'De Zingende Mannen' repeteren momenteel 14 mannen tweewekelijks in het Cultureel Centrum van Lanaken.

Alhoewel de heren pretenderen zo weinig mogelijk valse noten te produceren, ligt de focus toch vooral op gezelligheid en vriendschap met op tijd en stond een frisse pint. In het repertoire dan ook alleen maar frisse, gezellige medleys, vlot meezingbaar door het publiek. Variatie troef met een popmedley (o.a. Fleetwood Mac, Bryan Adams...), Vlaamse schlagermedley (Raymond v/h Groenewoud, Eddy Wally...), een Beatles- en drinkmedley... Het koor wordt begeleid met gitaar, maar de mannen zoeken nog een trommelaar. Het koor hoopt ergens in juni dit jaar voor het eerst op de planken te staan.

Met Danny Schrijvers en Michel Van Egmond wisten 'De Zingende Mannen' twee 'Zaote Dweile' over te halen om toe te treden. De helft van dit populaire Lanaker carnavalskwartet zal dit mannenkoor alleszins naar een hoger niveau tillen.

Commentaar van de heren Schrijvers en Van Egmond: "Op een afvalbak kan je perfect trommelen en ik gebruik liever een leeg glas om te zingen na gebruik van de inhoud..."

De Zingende Mannen kunnen nog extra mankracht gebruiken. Tweewekelijks wordt er gerepeteerd op woensdagavond.

Bron: HBVL

Deel dit artikel

Volgend artikel

October 10, 2019 • 11:53PM

From Our Blog