Geslaagde première voor De Zingende Mannen

10 okt 2019

Welgeteld 1.001 mensen zakten tijdens het Weekend van de klant naar het centrum van Lanaken af voor het 'Reuzeontbijt' in organisatie van de handelaren van Lanaken en Unizo. De weergoden zeiden dat het goed was en hielden die zaterdag de hemelsluizen dicht.

De middenstandsorganisatie zorgde niet alleen voor knapperige croissants met heerlijke cava, maar ook voor gezellige randanimatie. Na lang overleg wisten ze De Zingende Mannen, een nieuw mannenkoor uit Lanaken, te strikken voor een paar wandeloptredens in de gezellige winkelstraten. Een première voor Lanaken, want DZM zongen er voor het eerst in het openbaar. En het bleek een schot in de roos, want vele toeschouwers genoten met volle teugen, zongen en 'schonkelden' gezellig mee met de mannen.

“Hadden we aanvankelijk nog wat zenuwen, dan groeide ons zelfvertrouwen tijdens het optreden wanneer we zagen dat de mensen het leuk vonden”, vertelt Jos Tollenaers, tevens Zingende Man. “We zingen uitsluitend aanstekelijke meezing-medleys. Momenteel hebben we een Drink-pop-schlager- en Beatlesmedley in onze playlist. Bedoeling is natuurlijk om ons repertoire verder uit te breiden. Zo zijn we ondertussen gestart met een Lalala medley: een medley zonder tekst en alleen maar lalala... Lallen dus. Sommige Zingende Mannen hebben in de loop der jaren al wat hersencellen verloren... Midden januari dit jaar zijn we gestart met repeteren en dat doen we tweewekelijks. We hebben het allemaal druk.”

Hoogtepunt van de voormiddag was het optreden, samen met Carmen (Loes Van den Heuvel) van 'De Kampioenen' die ingehuurd was voor een gastact. Carmen, zonder Portoke en zonder Neroke, smeet zich tussen DZM en zong de longen uit het lijf. Het publiek genoot, en de Zingende Mannen ook. De voormiddag werd afgesloten in Café Fitness Traffic waar er duchtig verder gezongen werd, tot groot genoegen van de vrouwelijke kastelein die prompt een gratis rondje gaf.

Zin om mee te zingen? De Zingende Mannen repeteren twee keer per maand op woensdagavond in Cultureel Centrum in Lanaken.

Bron: HBVL

Deel dit artikel

Vorig artikel

March 15, 2019 • 11:53PM

Volgend artikel

October 13, 2021 • 11:53PM

From Our Blog